De Hoed als verrassende TOPPER

 
   
 
Turbans, fascinators, typische mannen hoeden, baretten en cocktailhats, zomaar een greep uit de hoedencollectie die Museum Lunteren op deze expositie presenteert.
Kamerleden tonen prinsjesdaghoeden en er zijn meer bijzondere hoeden van ondermeer Dutch (top)designers Berry Rutjes, Elisabeth de Meulmeester en Renée Gasé

De HOED als verrassende TOPPER laat bijzondere hoeden zien van onder meer hoedenontwerpers Berry Rutjes, die in 2008 de Prinsjesdag hoed van Maxima ontwierp.
Ook zijn er diverse Prinsjesdag hoeden van Kamerleden te zien.

Ontwerpster Renée Gasé ontving voor haar Art Deco hoed de vakprijs Zilveren Hoedenspeld in 2015. Deze hoed is ook te zien op de expositie.

Elisabeth de Meulmeester viert haar 25-jarig jubileum dit jaar. Museum Lunteren toont een oeuvre van haar collectie van de laatste 25 jaar.

Opening
Tijdens de opening op vrijdag 15 september is er een exclusieve catwalk, Elisabeth de Meulmeester laat zien hoe je persoonlijkheid verandert als je een hoed opzet.
Een hoogtepunt is de ondertekening van het certificaat van plaatsing van het ambacht Hoeden maken op de inventaris Immaterieel Erfgoed door Berry Rutjes.
Een primeur voor Nederland en voor Museum Lunteren.
 
Vorige exposities
Webdesign & webhosting door Internetbureau gett © Museum Vereniging Oud Lunteren | Alle rechten voorbehouden