Schatten van Lunteranen

     
   
Van 27 januari t/m 20 april 2018 is in Museum Lunteren de expositie ‘Schatten van Lunteranen’ te zien, een verrassende expositie met een grote inbreng van de Lunterse bevolking. Vele Lunteranen en andere geïnteresseerden in het Lunterse Museum hebben waardevolle objecten ingeleverd om aan het publiek getoond te worden.

Het gaat vooral om de emotionele waarde en de daaraan gekoppelde verhalen die deze expositie zo bijzonder maken. Van een poëziealbum uit de dertiger jaren van de vorige eeuw, tot een beeld van de Friese koning Redbad, een schilderij van de bekende kerkschilder Johannes Bosboom, werk van Salvador Dali, een carbidlamp van een grootvader met een bijzonder verhaal, ja zelfs de Oude Gaper van de voormalige drogisterij, alles nodigt uit om eens een middagje door te brengen in het museum aan de Dorpsstraat 55 te Lunteren.

Interessant zijn ook de voorwerpen van Lunteranen, die een periode in een ver buitenland hebben gewoond en gehecht zijn geraakt aan deze voor Nederlanders ongewone zaken met hun verhalen. Zoals de tweelingbeeldjes van de Yoruba’s (een Nigeriaanse stam, waar volgens de overlevering de meeste tweelingen ter wereld worden geboren).

Veel van de ingebrachte objecten (waarvan de eigenaar overigens anoniem blijft) zijn onlangs getaxeerd door een beëdigd taxateur. Verrassend was soms de informatie die deze deskundige de eigenaars kon geven. Onverwacht en waardevol.

Wil je genieten en je verwonderen over zoveel interessante, grote en kleine bijzonderheden en hun achtergrondverhalen, kom dan langs in Museum Lunteren.
De openingstijden zijn: dinsdag t/m zaterdag van 13:30 tot 16:30 uur.
         
Webdesign & webhosting door Internetbureau gett Museum Vereniging Oud Lunteren | Alle rechten voorbehouden